Niet zomaar een kapsalon

Het begon 65 jaar geleden aan Dijkhuizen 14. Een kapsalon. En niet zomaar een kapsalon. Het is de zaak waar ik met mijn vrouw, kinderen en een fantastisch team dagelijks met trots en veel plezier het kappersvak uitoefen.
Het begon allemaal toen mijn vader Hilbert van de Berg in dienst kwam bij Piebe Boomsma, de toenmalige eigenaar van de kapsalon. Het was de start van een familiebedrijf waar we met ziel, zaligheid, passie en vooral heel veel plezier elke dag weer aan de slag gaan.

In 65 jaar is veel gebeurd. Het bedrijf groeide van 2 man naar een bruisend bedrijf met 16 dames, 1 heer en hond Bram (de meest geaaide medewerker van ons bedrijf). Per week maken we van twee kilopakken ontelbaar veel liters koffie en we eten elke zaterdagmorgen gekookte worst van Femkes moeder. We hebben ruime ervaring met verbouwingen en kappen in twee salons en in vier verzorgingstehuizen.

Het vult ons met trots dat we steeds de juiste stappen hebben gezet om mee te groeien met de tijdgeest. Bijvoorbeeld door panden aan te kopen en de salon te vergroten. Dat was soms best spannend. Maar het kopen van panden is niet wat de kapsalon groot heeft gemaakt. Het zijn de mensen die dat doen. We zijn ontzettend trots op ons team, dat altijd met veel enthousiasme en passie voor het vak bij ons aan de slag is.

Naast het team, zijn het ook de leveranciers die het verschil maken. Zo’n 19 jaar geleden maakten wij de keuze voor L’ANZA, wat een uitstekende keuze bleek. De haarverzorgingslijn en stylingproducten voldoen aan onze hoge wensen voor kwaliteit. Bovendien is de service hoog en ondersteunen ze altijd op nieuwe technieken voor bijvoorbeeld knippen of kleuren.

Maar niet op de laatste plaats zijn het onze klanten die
de zaak een succes hebben gemaakt. Hun vertrouwen en komst, soms wel generaties lang, maakt ons trots. En ook in de vier verzorgingshuizen kappen we al sinds jaar en dag met heel veel plezier ouderen voor wie het niet altijd even makkelijk is om naar een kapsalon te reizen.

Al met al kijken we terug op jarenlang passie voor het vak, en kijken we ernaar uit om dit nog generaties lang te mogen blijven doen. Met ons fantastische team en onze dochters in de zaak hebben we er alle vertrouwen in dat we nog minstens 65 jaar doorgaan.

We willen iedereen bedanken die ons de afgelopen jaren heeft geholpen om van kapsalon Van den Berg de leukste kapsalon van de regio te maken!

Lucel en Femke